Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Tüp mide ameliyatı genel anestezi altında Laparoskopik yöntemle yani kapalı ameliyat şeklinde yapılır. Hastanın durumuna göre ciltte açılan 1 ila 5 küçük delikten kamera ve gerekli tedavi araçları karın içine gönderilir. Cerrah kamera yardımıyla operasyon bölgesini bir monitörden yüksek netlikte görebilmekte ve uygulamayı rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. Açık ameliyata göre birçok avantajı bulunan bu yöntem gerek cerrah gerekse de hasta açısından birçok kolaylık sağlar ve birçok riski bertaraf eder.
Mide girişine yemek borusunun çapı kadar bir kalibrasyon tüpü yerleştirilir. Bu tüp kesilmesi gereken alanı doğru bir şekilde belirlemek için kılavuzluk eder. Böylelikle tıkanma oluşması veya aşırı darlık gibi istenmeyen durumların önüne geçilmiş olur. Daha sonra midenin %80’lik kısmı Stapler denilen özel bir kesici-kapatıcı aletle zımbalama tekniğiyle kesilerek çıkarılır. Dikiş hattında kaçak olup olmadığı midenin özel boyalarla şişirilmesi gibi çeşitli yöntemlerle kontrol edilir. Bu işlem son derece önemlidir zira tüp mide kaçağı ameliyat sonrası istenmeyen en önemli durumlardan biridir. İşlem bitince kalibrasyon tüpü çıkarılarak drenaj sistemi yerleştirilir ve böylelikle operasyon sonlanır.
Tüp mide ameliyatı ortalama 1 saat süren bir ameliyattır. Tüp mide ameliyatı sonrası hastanede kalış süresi 1 ila 3 gündür. Tüp mide ameliyatı olanlar ameliyattan 1 hafta sonra basit gündelik işlerini yapacak hale gelirler ve ortalama 1 ay sonra da normal hayatlarına dönebilirler.
Tüp Mide Ameliyatı Videosu (Animasyon)
Tüp Mide Ameliyatı Sonrası>